Okupili se nezadovoljni
34

Napeta posjeta Cetinju, Dritan Abazović gađan staklenom flašom

B. R.
Screenshot: Radio-televizija Crne Gore
Screenshot: Radio-televizija Crne Gore
Premijer Crne Gore Dritan Abazović danas je tokom posjete Cetinju gađan staklenom flašom. U ovom gradu bili su prisutni oni koji su nezadovoljni time što je formirana manjinska vlada na čijem je čelu Abazović.

Regionalni mediji pišu da su protestovali oni koji su nezadovoljni nedavnim formiranjem vlade koja više nije dominantno prosrpski orijentisana. Okupljeni su uzvikivali i provocirali Abazovića.

Tvrdi se da je staklenu flašu prema crnogorskom premijeru bacio neko od građana koji su najvjerovatnije došli iz Nikšića. Flaša je pala ispred Abazovića.

Na mjestu događaja bio je prisutan veći broj pripadnika sigurnosnih agencija. Abazović je posjetio Cetinje povodom Dana Evrope gdje je bila centralna manifestacija kojom je obilježen ovaj dan.

Videosnimak posjete možete pogledati ovdje.

On je bio ključan za formiranje vlasti prije dvije godine, njeno rušenje i stvaranje nove vladajuće koalicije. Odlukom da 2020. koalira sa prosrpskim strankama okončana je dugogodišnja vladavina Demokratske partije socijalista (DPS). Nesuglasice u koaliciji, vladi čiji je premijer bio Zdravko Krivokapić su navele Abazovića da istupi iz nje te da krene u formiranje nove vlade.