Vandalizam u Šibeniku
0

Napad uz povike "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe"

SRNA
Uz povike "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", grupa huligana je rano jutros u Zatonu kod Šibenika izvršila prepad na porodičnu kuću 53-godišnjeg državljanina Srbije Dragana Milutinovića i oštetila mu automobil, javljaju hrvatski mediji.

Huligani su jutros oko 1.30 časova uz mnoštvo uvreda i prijetnji oštetili Milutinovićevo vozilo marke "micubiši" sa kojeg su, prije nego što su pobjegli, pokidali i odnijeli beogradske registarske oznake.

U trenutku napada, Milutinović je spavao, a probudila ga je galama na ulici.

Dragan Milutinović je poznati beogradski zlatar i oženjen je Jadrankom iz Zatona, čije je devojačko prezime Dodig.

"Iz straha nisam mogao da izađem, ali sam čuo uvrede na moju etničku pripadnost koje ni po ničemu nisam zaslužio i one mi više smetaju od nastale štete na vozilu. Moja supruga je Hrvatica rođena u ovom mestu. S većinom meštana smo godinama u odličnim prijateljskim odnosima", rekao je Milutinović.

On je dodao da je ovom noćnom napadu prethodilo višednevno vrijeđanje njegove dvoje maloljetne djece na plaži, ali, kako je rekao, pošto je dolazilo od njihovih vršnjaka, gledao je na to kao na "dječija posla" te nisu obraćali preveliku pažnju.

Policiji je obavila uviđaj i traga za napadačima.

Osim ovog u Hrvatskoj su se nedavno dogodila još dva napada na nacionalnoj osnovi.

U Dubrovniku je demoliran automobil "pežo" advokata Branislava Popovca iz Beograda, dok je u Kninu pretučen srpski povratnik.