Vozačica oštećena
47

Nakon udesa sa autobusom, Kolinda vlasnici automobila ponudila drugo vozilo

E. Sk.
Foto: Boris Scitar/Večernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Večernji list/PIXSELL
Silvija Soldo, čiji je automobil u srijedu u Malom Bukovcu, selu pored Varaždina u Hrvatskoj, zakačio autobus u kojem se vozila Kolinda Grabar-Kitarović, danas se susrela s predsjednicom Hrvatske prije njenog odlaska u Karlovac na predizborni skup.

Soldo je za hrvatske medije ispričala kako joj se predsjednica sto puta izvinila zbog nesreće te da žali zbog svega što se desilo.

Grabar-Kitarović joj je, kako je kazala, rekla da bi sve napravila da se autobus zaustavi da je vidjela šta se desilo, no da uopće nije primijetila da je došlo do nesreće.

Predsjednica je oštećenoj vozačici spremna dati zamjenski automobil ukoliko njen ne bude odmah popravljen s obzirom da joj treba za posao. Podsjetimo, autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u utorak je učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U 18:50 sati vozač autobusa, u kojem se nalazila predsjednica, zakačio je vozilo koje se nalazilo na ulici i nakon toga nastavio put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup.

Tamo su policijski izvršili očevid na Kolindinom autobusu, nakon što je vozačica oštećenog automobila sve prijavila policiji.