Pogrešno shvaćeni
107

Nakon prijetnje tužbom u Zagrebu uklonjeni bilbordi na kojima se nalazila Melania Trump

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bilbordi na kojima se nalazila Melania Trump s popratnim sloganom "Zamislite koliko mnogo možete postići sa samo malo engleskog" uklonjeni su nakon što je njena advokatica zaprijetila pokretanjem pravnog postupka.

Bilbordi su bili dio kampanje privatne škole za jezike u Zagrebu koja je nastojala podstaći Hrvate da uče engleski jezik navodeći im kao primjer iskustvo prve američke dame sa slovenskim porijeklom.

"Zadovoljna sam činjenicom da je škola priznala da su povrijedili pravo i da su spremni ukloniti bilborde i reklame s Facebooka. Još uvijek analiziramo buduće pravne korake", rekla je Nataša Pirc-Musar.

Ona zahtijeva da pored škole, izvinjenje upute i sve hrvatske i slovenske državne novinske agencije.

"Žao nam je što su bilbordi pogrešno shvaćeni kao namjerno izrugivanje prvoj dami. Naša namjera je bila pozitivna, htjeli smo da je prikažemo kao uzor", rekao je glasnogovornik škole Ivis Burić.

On je priznao kako je ova kratka oglašivačka kampanja bila veoma uspješna zbog velikog publiciteta koji je dobila u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Melania je rođena u Sloveniji kao Melania Knavs, a zemlju je napustila u svojim dvadesetim godinama kako bi ostvarila karijeru modela u SAD-u.