Fizički nasrtaji
15

Nakon incidenta ispred Skupštine Srbije policija uhapsila 15 osoba

A. D.
Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovali u incidentu ispred skupštine, te napali Marijana Rističevića i druge narodne poslanike i osobe koja su ulazile u Narodnu skupštinu, saopćio je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je ocijenio da je fizički nasrtaj Boška Obradovića i dijela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu "čisti fažizam".

"Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cijepate, nasrćete na njih i prijetite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji", poručio je Stefanović, prenosi RTS.

Predsjednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su jutros stepenište na ulazu u Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je dolazio na sjednicu. Marjan Rističević je nakon toga iz gužve izašao bez sakoa.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana da najoštrije osude incident ispred parlamenta, koji je ocijenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju.