Regija
0

Najveći narkodiler Srbije krije se u BiH?

FENA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Dragoslav Kosmajac (61) koji se krio u Risnu u Crnoj Gori pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, objavio je podgorički list "Dan".

Kosmajac, označen kao najveći narkodiler u Srbiji, boravio je dva dana u mjestu Strp kod Risna gdje ima kuću, koju je na­pu­stio u noći između nedjelje i ponedjeljaka, a poli­ci­ja pret­po­sta­vlja da je iz Cr­ne Go­re prešao u BiH.

Pre­mi­jer Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić iz­ja­vio je na kon­fe­ren­ci­ji za medi­je održa­noj prošlog pet­ka kako je Ko­sma­jac naj­veći nar­kodiler u Sr­bi­ji te da u po­li­ciji po­sto­je lju­di ko­ji su u kon­tak­tu s njim.

List podsjeća kako je pre­ma na­vo­di­ma iz "Bije­le knji­ge" iz 2001. go­di­ne, Kosma­jac je­dan od naj­većih tr­go­va­ca dro­gom na pod­ruč­ju Sr­bi­je i za­padne Euro­pe.

U tom do­ku­men­tu pi­še i da je po­ve­zan s me­đu­na­rod­nim kri­jumča­ri­ma dro­ge u Ju­žnoj Ame­ri­ci, oda­kle or­ga­nizira tran­spor­te ve­li­kih ko­liči­na kokaina za Euro­pu, a odav­no ima i uho­da­ni ka­nal za krijumčarenje he­ro­i­na iz Tur­ske, Bu­gar­ske i Ma­ke­do­ni­je u ze­mlje za­pad­ne Euro­pe, navodi "Dan".

Od de­ve­de­se­tih go­di­na špe­ku­lira se da je riječ o oso­bi ko­ja je na di­rekt­noj ve­zi s Ko­lum­bij­ci­ma, bez ko­je se nitko s ovih pro­sto­ra ne mo­že uklju­či­ti u krijumčarenje nar­ko­ti­ka. Na­vod­no, upra­vo je on u po­sao uveo Sre­te­na Jo­cića, zva­nog Jo­ca Am­ster­dam i Dar­ka Ša­rića, kome se upravo sudi.

Inače, crnogorska štampa je prethodnih dana objavila kako je on u noći izme­đu 20. i 21. juna, ko­ri­steći ličnu kar­tu izda­nu od Slo­vač­ke Repu­bli­ke, ušao u Cr­nu Go­ru.

Nad­le­žni or­ga­ni Re­pu­bli­ke Sr­bi­je ni­su se tim po­vo­dom službeno obraća­li Upra­vi po­li­ci­je Mi­ni­star­stva unu­trašnjih po­slo­va Cr­ne Go­re, In­ter­pol Beograd, kao ni Ured In­ter­po­la dru­gih ze­ma­lja, ni­su do da­nas do­sta­vi­li In­ter­polu Pod­go­ri­ca među­na­rod­nu po­tjer­ni­cu za Ko­smaj­cem, prenosi Tanjug.