Srbija
0

Najpopularnija "radikalka" napustila stranku Vojislava Šešelja?

FENA
Srpska radikalna stranka (SRS) ostala je bez svoje najpopularnije dužnosnice, potpredsjednice stranke Maje Gojković koja je gradonačelnica Novog Sada, nagađaju u srijedu vojvođanski mediji objavljujući vijest da je ona podnijela zahtjev za registraciju skupine građana "Za naš Novi Sad".

"U pitanju je politička organizacija orijentacije desnog centra koja će sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima", objavio je "Građanski list".

Iako novosadski dužnosnici SRS-a ističu da su odnosi s gradonačelnicom dobri i da nema podjela i neslaganja, već dulje vrijeme se mogu čuti informacije o tome da su ti odnosi zahladnjeli.

Svojevrsna potvrda informacija o međusobnom udaljavanju stranke i potpredsjednice SRS-a bilo je i njezino nepojavljivanje na nedavnom mitingu radikala u Novom Sadu, a javnosti je "upalo u oči" da ona dulje vrijeme ne nosi za radikale obvezan bedž sa slikom haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Maja Gojković uvjerljivo je najpopularniji političar u Novom Sadu.

Nedavno istraživanje javnog mnijenja pokazalo je da bi za njezin reizbor na dužnost gradonačelnice glavnog grada Vojvodine glasovalo oko 30 posto Novosađana, dok bi kandidat demokrata dobio tek osam posto glasova.

Vijest o napuštanju stranke, u čijem je osnivanju Maja Gojković sudjelovala, objavljena je samo nekoliko dana uoči predsjedničkih izbora na kojima dopredsjednik SRS-a Tomislav Nikolić ima izjednačene izglede s kandidatom Demokratske stranke Borisom Tadićem.