Osjetio obavezu
174

Načelnik splitske policije podnio ostavku jer mu je sin pretukao mladića kojem se sada bore za život

D. Be.
Foto: Pixsell/ Ivo Cagalj
Foto: Pixsell/ Ivo Cagalj
U nedjelju ujutro načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatisnke, Slobodan Marendić, javio je da daje ostavku na funkciju nakon što je istragom utvrđeno da je njegov sin učestvovao u sukobu koji je rezultirao teškim povredama jedne osobe.

U subotu oko 03:30 sati ujutro zaprimljena je dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije povrijeđen, javila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Muškarca su prevezli na pružanje liječničke pomoći, a zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne povrede

"Prema do sada utvrđenim informacijama dogodio se fizički sukob između dvije osobe u kojem je muškarac zadobio povrede. Na mjestu događaja obavljen je očevid, o događaju je obaviješteno državno tužilaštvo, te je u tijeku kriminalističko istraživanje", javila je policija.

U nedjelju ujutro načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatisnke, Slobodan Marendić, javio je da daje ostavku.

"Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost. S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti", naveo je u ostavci.

Istakao je i da iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti se lično ogriješio o zakon, smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

"Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina."

Kako javlja Index, povrijeđenom mladiću se u bolnici bore za život.