Hrvatska
230

Načelnik Murtera koji je u bordelu trošio državni novac podnio ostavku

S. Š. U.
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom karticom je u aprilu 2019. godine plaćao usluge u bordelu u austrijskom gradu Klagenfurtu. Za samo jednu noć potrošio je 1560 eura budžetskog novca. Zbog toga je sada odlučio podnijeti ostavku.
Turčinov je svoje ponašanje tokom boravka u Austriji pravdao time da se radilo o večernjem druženju sa potencijalnim gostima i domaćinima, a da je slučajno pri plaćanju pomiješao kartice.

"Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice", objasnio je Turčinov, prenosi Index.hr.

Osramoćeni načelnik donio je odluku da se povuče iz javnosti te je podnio ostavku na mjesto vijećnika.

"Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu", kazao je u saopćenju Turčinov.

Nije htio otkriti s kim je bio štiteći lične podatke i privatnost ostalih koji su sudjelovali u projketu promocije općine Muter-Kornati.