{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na suđenju za Medački džep ispitano troje svjedoka iz Srbije

F
19.3.2008. u 16:13
0
0
Na suđenju za Medački džep ispitano troje svjedoka iz Srbije
0
Na suđenju za Medački džep ispitano troje svjedoka iz Srbije
Suđenje hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu danas je nastavljeno ispitivanjem troje svjedoka iz Srbije koji su svoje iskaze dali putem video veze.
Tužiteljstvo, obrana i sudsko vijeće ispitali su ugroženog svjedoka, koji se zbog zaštite identiteta vodi pod rednim brojem 33, te Milku Radaković i Božidara Matića koji su trebali svjedočiti u listopadu prošle godine. No, tada su bili nedostupni hrvatskom pravosuđu.

Ugroženi svjedoci iskaze daju putem video veze iz Vijeća za ratne zločine beogradskog Okružnog suda.

Kao i ostali svjedoci ispitani na taj način i današnji su svjedočili izvanraspravo, odnosno bez sudske publike ili medija. Po dosadašnjoj praksi, njihovi bi iskazi trebali biti poznati tek kad ih sudac bude unosio u zapisnik, a još uvijek se ne zna kada će to biti.

U prvom suđenju za ratni zločin koji je hrvatsko pravosuđe preuzelo od Haškog suda poslijepodne bi trebao svjedočiti i ugroženi svjedok broj 6 koji, također putem video veze, trebao svjedočiti iz Kanade, nakon čega će se suđenje nastaviti 27. ožujka.

Generali Ademi i Norac optuženi su po zapovjednoj odgovornosti za zločine nad zarobljenicima i civilima te uništavanje njihove imovine prilikom zauzimanja sela u Medačkog džepu tijekom oslobodilačke akcije u rujnu 1993.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: