{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na služenje kazne u Srbiju prebačeno 11 osuđenika za ratne zločine

F
6.8.2008. u 09:10
0
0
Na služenje kazne u Srbiju prebačeno 11 osuđenika za ratne zločine
0
Na služenje kazne u Srbiju prebačeno 11 osuđenika za ratne zločine
Jedanaest hrvatskih Srba osuđenih za ratni zločin u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata prebačeno je iz zatvora u Lepoglavi na služenje kazni u zatvor Zabelu pokraj Požarevca, objavila je agencija Tanjug.
Transfer zatvorenika izvršen je ponedjeljak nakon što su nadležni sudovi u Srbiji priznali pravomoćne presude hrvatskih sudova, navodi Tanjug.

Radi se o zatvorenicima koji su na županijskim sudovima Požegi, Karlovcu i Vukovaru osuđeni na kazne od 15 do 20 godina zatvora.

Tanjug dalje navodi kako je iz hrvatskih u srpske zatvore od 2005. godine ukupno prebačeno 30 Srba osuđenih za krivična djela ratnih zločina i klasičnog kriminala u vezi s ratnim događanjima.

Trenutno se u hrvatskim zatvorima nalazi 51 osoba srpske nacionalnosti, od kojih šest procesuiranih za krivična djela klasičnog kriminala u vezi s ratnim događanjima, a svi ostali za ratne zločine, dodaje agencija.

Većina pravomoćno osuđenih Srba podnijela je zahtjev za transfer u srpske zatvore pošto su u međuvremenu stekli srbijansko državljanstvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: