Uhapšeno osam osoba
34

Na Kanarima razbijena kriminalna organizacija povezana sa crnogorskim škaljarskim klanom

FENA
Policija tokom akcije zaplijenila 26 kilograma kokaina (Foto: Twitter)
Policija tokom akcije zaplijenila 26 kilograma kokaina (Foto: Twitter)
Velika kriminalna organizacija, koja se bavi trgovinom kokaina, a koja je imala veze i sa crnogorskim "škaljarskim klanom", razbijena je na Kanarskim otocima, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje španjolskih medija.

Akciju su uspješno izveli agenti Tima za organizirani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organiziranog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika.

Ta organizacija dovodi se u vezu s talijanskom mafijom u Kalabriji, "škaljarskim klanom" u Crnoj Gori i s kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Konačni rezultat nakon uhićenja i pretresa kuća ukazuje na osam privedenih, zaplijenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 eura u gotovini, osam vozila, pet šifriranih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi s kriminalnim radnjama, javili su španjolski mediji.