Regija
1

Na GP Klek zaplijenjeno više od 46 kg marihuane

FENA
Na Graničnom prijelazu Klek na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine u zadnjih sedam dana zaplijenjeno je 46 kilograma i 380 grama droge marihuane u vrijednosti od oko 700 hiljada kuna (oko 180.000 KM), što bi u uličnoj prodaji naraslo na oko 2,3 miliona kuna (pola miliona KM), izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Na konferenciji za novinare govorili su voditelj službe kriminalističke policije Đuro Đurković, načelnika Postaje granične policije Metković Zoran Pulić, te glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero.

Droga je pronađena u prerađenim prtljažnicima dva osobna vozila. Prva zapljena bila je 10. novembra kada je u automobilu Mercedes kojim je upravljao 38-godišnji Albanac pronađeno 58 paketa marihuane ukupne težine 31 kilogram i 420 grama.

U četvrtka, 14. novembra na istom graničnom prijelazu u automobilu BMW, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije, tokom granične kontrole pronađeni su paketi s ukupno 14 kilograma 959 grama marihuane.

Obojici krijumčara određen je istražni pritvor.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 700 hiljada kuna, a u uličnoj prodaji na području Hrvatske vrijednost bi se popela na oko 2.300.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.