{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Facebooku objavili fotografije i imena dilera u Lazarevcu

S
2.11.2013. u 20:38
3
81
Na Facebooku objavili fotografije i imena dilera u Lazarevcu
3
Udruženje građana "Sveti Sava" objavilo je na Facebooku spisak dilera droge s njihovim slikama, mjestima stanovanja i načinu na koji i kome prodaju drogu u Lazarevcu.
Udruženje je prije dva mjeseca pokrenulo akciju javnog osuđivanja svih dilera u Lazarevcu.

Tada su po gradu lijepili plakate sa imenima i prezimenima dilera, jer su time željeli da skrenu pažnju policiji da ih uhapsi prije nego što narkotike prodaju, piše Blic.

Sada su otišli korak dalje i na Facebook profilu objavili slike dilera, s kompletnim biografijama, adresama, kao i radnim mjestima koji su paravani za dilerski posao.

"Želimo na ovaj način da zaustavimo prodaju droge djeci, ubijanje tinejdžera narkoticima, ali i uništavanje kompletnih porodica uvlačenjem droge u kuću", kažu u Udruženju "Sveti Sava".

Građanima svih gradova u Srbiji uputili su poziv da urade isto, "jer se u svakom naselju zna ko i kako prodaje drogu".

"Tako ćemo i policiju primorati da ih hitno uhapsi. Naše akcije su urodile plodom, neki su već u zatvoru, ali ima još dilera na ulici. Molimo da svi ove slike pokažu porodicama, rođacima, familiji, da javno žigošemo dilere, da svi znaju šta rade", ističu u Udruženju.

U MUP-u kažu da im je rad ovog udruženja od ogromne koristi, da su pojedini dileri već uhapšeni, a da u ovom trenutku policija s tužilaštvom istražuje poslove i ovih označenih, ali i onih koji ni udruženju nisu poznati.

"Znatno su nam olakšali posao i na policiji je sada da istraži sve navedeno i da procesuira dilere. Međutim, svi moraju da znaju da istraga mora da bude završena, da se protiv svakog prikupe dokazi. Svakako i sada istražujemo i radimo na ovom slučaju. I nećemo stati", navode u policiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: