Slovenija
0

Na dočeku Svetog Nikole učitelj se smrznuo

FENA
Foto: Arhiv/Dnevnik.si
Foto: Arhiv/Dnevnik.si
Nastavnik povijesti u osnovnoj školi u Trbovlju, u Sloveniji, smrznuo se, a tu je sudbinu u zadnji čas izbjegao jedan učenik dok su se u subotu kasno navečer vraćali s izleta s bakljama na 1122 metara visoko brdo Merzlicu, što ga tradicionalno uoči blagdana Svetog Nikole organizira lokalno planinarsko društvo.

Policija je potvrdila da je 50-godišnji nastavnik pronađen mrtav u nedjelju nešto prije 15 sati, a njegov nestanak iz skupine nije pravodobno primijećen jer se od nje odvojio. Na truplu nisu uočeni tragovi nasilja, a pretpostavlja se da će obdukcija potvrditi da se smrznuo.

Na izletu je izbjegnuta još jedna tragedija. Skupina učenika Osnovne škole "Polzela", koji su također bili na izletu, primijetili su navečer da je nestao šestogodišnjak, koji je poslije pronađen promrzao i u šoku u blizini planinarskog doma.

Dječak je nestao jer je zaostao nakon što je pratnja prebrojila djecu u skupini, a primijetili su da ga nema tek kad su ulazili u autobus u podnožju popularne izletničke točke.

U vrijeme izleta na planini je bilo oko metar snijega, a temperatura dvanaest stupnjeva ispod ništice, javili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Predsjednik planinarskog društva koje je organiziralo izlet dao je ostavku.