Crna Gora
79

Muškarac u Baru upao u banku, prijeti da će aktivirati eksploziv

L. K.
Screenshot iz videa koji je Begzić postavio na YouTube i poslao medijima
Screenshot iz videa koji je Begzić postavio na YouTube i poslao medijima
Policija u Baru jutros je evakuisala dio ulice Maršala Tita zbog prijetnje muškarca da će aktivirati eksploziv, pišu crnogorski mediji.

Muškarac, koji se predstavio kao Edin Begzić, prethodno je oblijepio poslovnicu banke natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke".

Begzić je pored toga dostavio medijima video s YouTubea, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade te predsjednika Skupštine da pomognu u rješavanju situacije s bankom, pišu Vijesti. On tvrdi da je radnicima nanesena višemilionska šteta.

Begzić ispred filijale NLB banke (Foto: Facebook/Bar na dlanu
Begzić ispred filijale NLB banke (Foto: Facebook/Bar na dlanu

Na snimku je moguće vidjeti kako muškarac pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivi. Begzić govori kako će "banku držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati novac koji je ukrala, sa zakonski pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali".

Natpis koji je Begzić zalijepio na banku (Foto: Vijesti)
Natpis koji je Begzić zalijepio na banku (Foto: Vijesti)

"Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama bit će kesice s ekserima ukoliko dođe do eksplozije", rekao je Begzić u snimku.

Evakuisane su ulica i zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, a na terenu su vatrogasne i policijske ekipe. Begzić je poručio vicepremijeru Dritanu Abazoviću da ne šalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da "napadaju radnike", jer će u suprotnom biti odgovorni za "haos koji nastane".

Na snimku je rekao i kako je on sin radnika Primorke te kako je spreman dati život za njih.