Regija
0

Musić se zbog kokaina ne sjeća da li je ubio djevojku

SRNA
Pokojna Červenko i Musić
Pokojna Červenko i Musić
Novosađanin Darijan Musić (26), optužen za brutalno ubistvo djevojke Vladislave Červenko (25), poznate novosadske menekenke, branio se danas na početku suđenja pred Višim sudom u Novom Sadu riječima da ne može "odgovorno" da tvrdi da li je ili nije počinio taj zločin.

"Tih dana bio sam pod utjecajem kokaina, tableta i alkohola. Na osnovu svog sećanja i osećaja ne mogu da tvrdim da jesam ili nisam to učinio", rekao je Musić odgovarajući na pitanje sudije da li priznaje svoju krivicu.

Dodao je da su u njegovom sjećanju nedelja i ponedjeljak "spojeni", jer je u nedjelju popio flašu tekile, nekoliko tableta i "pošmrkao" nekoliko grama kokaina.

"U to vrijeme uzimao sam dnevnu dozu od oko jednog grama kokaina, a pritom sam često koristio i druge droge poput marihuane i heroina, koji sam miješao sa kokainom", rekao je Musić.

On kaže da se poslije hapšenja branio šutnjom pred policijom zato što je bio pijan i nije bio u stanju da kaže "bilo šta normalno".

"Kad je došlo vrijeme za saslušanje kod istražnog sudije, od njega sam saznao da je upravo tada sahrana Vladislave bila u toku, što me je šokiralo do te mjere da nisam mogao da pričam i dajem bilo kakve izjave o događaju", rekao je Musić.

Musić je osumnjičen da je Vladislavu Červenko pretukao na smrt 12. novembra u stanu u novosadskom naselju Liman, koji su zajednički koristili.

Nesretna djevojka pronađena je na podu spavaće sobe stana sa mnogobrojnim povredama po glavi i tijelu.Prema optužnici Musić je ubio Vladislavu tako što joj je zadao oko 50 udaraca šakama i metalnom šipkom po glavi i tijelu, poslije čega je manekenka umrla za desetak minuta zbog unutrašnjeg krvarenja.

Poslije zločina Musić je pobjegao iz Novog Sada, ali ga je policija uhapsila za nekoliko dana u Novom Pazaru, odakle je namjeravao da se prebaci na Kosovo.

Na svom Facebook profilu neposredno prije hapšenja on je napisao da mu nije bio cilj da ubije djevojku, kao i da mu je ona te noći priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru.

Nastavak glavnog pretresa u slučaju ubistva Vladislave Červenko zakazan je za 24. maj.