{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP Crne Gore: Završeno razgraničenje sa BiH

S
25.12.2014. u 19:45
63
243
MUP Crne Gore: Završeno razgraničenje sa BiH
63
MUP Crne Gore: Završeno razgraničenje sa BiH
Razgraničenje i utvrđivanje granice između Crne Gore i BiH završeno je i očekuje se potpisivanje ugovora o granici, čime će ove dvije zemlje ovo pitanje riješiti prve od svih članica nekadašnje SFRJ, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pregovori na obavljanju poslova razgraničenja, utvrđivanja granice i pripremama na zaključivanju ugovora o granici između Crne Gore i BiH završeni su u maju, a započeti još oktobra 2008. godine.

Na završnom sastanku komisija za granicu Crne Gore i BiH, održanom 26. i 27. maja u Sarajevu, usaglašena su i parafirana sva granična dokumenta.

Cjelokupna granica ucrtana je na 19 topografskih karata, prema važećim podacima u katastru, sa spiskom koordinata svih prelomnih tačaka, od tromeđe Crne Gore, BiH i Srbije na sjevernom dijelu, do tromeđe Crne Gore, BiH i Hrvatske na južnom dijelu.

"Dakle, sva granična dokumenta su verifikovana i od članova Komisije, predstavnika sva tri konstitutivna naroda u BiH. Nekadašnja administrativna, katastarska granica, postala je državna granica, što je u skladu sa stavom Badinterove komisije", objašnjavaju u crnogorskom MUP-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: