{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogući prigovori Hrvatskoj u izvješću Brammertza

F
FENA
8.12.2008. u 09:14
0
0
Mogući prigovori Hrvatskoj u izvješću Brammertza
0
Mogući prigovori Hrvatskoj u izvješću Brammertza
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u nedjelju da su mogući "prigovori" u izvješću glavnog tužitelja Haškog suda (ICTY) Sergea Brammertza Vijeću sigurnosti UN 12. prosinca o suradnji Hrvatske sa Sudom, zbog nedostatka dijela topničkih dnevnika Hrvatske vojske iz Oluje koje traži Tužiteljstvo. "Možda bude nekih prigovora", rekao je Mesić odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara u New Yorku, gdje je na brodu-muzeju USS Interpid sudjelovao na obilježavanju 67. godišnjice napada na Pearl Harbor.
Ističući da Hrvatska strogo provodi odredbe zakona o suradnji s ICTY-em, Mesić je kazao kako su svi koji su pozvani kao svjedoci, kao osumnjičeni ili optuženi poslani pred ICTY, a svi zatraženi dokumenti su predani.

Iznimka je dio topničkih dnevnika za kojima se intenzivno traga, rekao je Mesić, ističući kako postoje saznanje da je dio završio u privatnim rukama.

"Ostalo je još nešto topničkih dnevnika, ne znam točno koliko. Mi ih intenzivno tražimo. Imamo neka saznanja da se neki topnički dnevnici nalaze kod nekih osoba, ne znamo na koji su način došli u posjed. Ukoliko oni nisu uništeni, ja smatram da ćemo i to dostaviti Haškom sudu", rekao je Mesić.

Glavni tužitelj i predsjednik ICTY-a u petak 12. prosinca predstavit će Vijeću sigurnosti UN svoja redovita polugodišnja izvješća o radu Tužiteljstva i Suda, provedbi izlazne strategije Suda i suradnji sa zemljama nad kojima ima jurisdikciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: