Srbijanska agencija BIA
0

Mladić viđan u Nišu, Beogradu, oko Kruševca

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema informacijama koje su građani ostavljali na telefon otvoren za prijave kretanja haškog bjegunca Ratka Mladića, operativci Bezbjednosno-informativne agencije tragali su u Nišu, selu Petina kod Kruševca, te u beogradskom naselju Cerak, saznaje Blic.

Ipak, ove informacije nisu dovele do konkretnih rezultata, a kako je istakao Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, ukoliko postoji dojava koja se pokazala kao ozbiljan trag, to zna samo direktor BIA, a za sve ostale ta informacija je tajna, pa čak i za one koji su je prenijeli.

Informacije se razmjenjuju sa Operativnim centrom MUP-a, a Dežurnom operativnom centru BIA pristup ima tek dvadesetak operativaca u različitim smjenama.

A kad su u pitanju pozivi građana, ljudi se uglavnom unaprijed ograđuju. Mali je broj onih koji se javljaju anonimno, a neki čak zovu i psuju i vrijeđaju, saznaje Blic. Jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju je: "Ako ja vama kažem gdje je Mladić, ko će meni dati pare?".

BIA ne čeka da joj se dojavi Mladićevo kretanje, već je u potrazi za njim i kreira situaciju, istražuje, vrši provjere, istakli su iz ove institucije.