Hrvatska
0

Mladić policiji priznao ubistvo studentice

FENA
Web portal Glas Dalmacije objavio je sinoć, pozivajući se na neslužbene informacije iz dobro obaviještenih izvora, da je u srijedu navečer mladić iz Srijana policiji u Sinju priznao da je sudjelovao u ubojstvu 21-godišnje studentice Kristine Šušnjare iz Trilja. Jutros je iz policije u Splitu potrvđeno da je u vezi s ubistvom pritvoren jedan mladić.

Mladić u dvadesetim godinama u policiju je došao u pratnji svog susjeda i dobrog prijatelja koji je posljednja dva dana primijetio njegovo čudno ponašanje, a kada je čuo uzrok tome nagovorio ga je da se preda policiji, što je mladić, navodno, naposljetku i učinio.

Načelnik Ureda ravnatelja hrvatske policije Dubravko Novak potvrdio je jutros u Splitu da je pritvoren mladić iz Rošca osumnjičen za ubojstvo Kristine Šušnjare.

"U ovom trenutku mogu vam jedino potvrditi da imamo tog osumnjičenog za kojeg opravdano sumnjamo da je učinio to teško kazneno djelo. On je pritvoren kod nas u policiji, a o svim pojedinostima - o mjestu i načinu izvršenja zločina izvijestit ćemo danas na konferenciji za novinare koja će se održati između 13 i 15 sati", kazao je Hini Dubravko Novak

Vijest o hapšenju mladića u srijedu navečer objavilo još nekoliko web portala, internetskih izdanja dnevnih novina i tv-kuća. Osumnjičeni mladić je zajedno sa svoja tri prijatelja, od kojih su neki navodno policiji poznati od prije, često znao izlaziti u Trilj.

Sva četvorica mladića u srijedu su bila u policiji gdje nad njima traje krim obrada. Tijekom kasnog popodneva bili su na poligrafu, a Glas Dalmacije neslužbeno doznaje da je mladić policiji čak navodno rekonstruirao i sam događaj ubojstva.

Još se ne zna kojim je predmetom ubijena djevojka zbog čega na širem području Smajića još traje opsežna policijska pretraga terena. Glas Dalmacije piše kako je istražni sudac Županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac izjavio kako je analizom na Odjelu patologije splitske bolnice na Firulama utvrđeno da Kristina Šušnjara prije nasilne smrti nije bila silovana.