Regija
69

Mladić iz Zavidovića počinio 14 krađa u Ulcinju

FENA
Ulcinj
Ulcinj
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore podnijeli su osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju poseban izvještaj protiv državljanina Bosne i Hercegovine A.A. (26) iz Zavidovića, zbog osnovane sumnje da je počinio 14 imovinskih delikata - 11 krivičnih djela teške krađe i tri krivična djela teške krađe u pokušaju.

Osnovano se sumnja da je A.A u periodu od 20. augusta do 19. novembra krivična djela počinio na način što je podesnim sredstvom ili upotrebom fizičke snage provaljivao u poslovne objekte (picerije, frizerske salone, butike, ugostiteljske objekte...) u Ulcinju, iz kojih je u 11 slučajeva otuđivao novac i druge stvari, dok u tri slučaja nakon premetačine nije otuđio ništa.

Osumnjičeni A.A. je, kako se sumnja, iz navedenih objekata otuđio oko 800 eura, ručne satove i nakit u vrijednosti od oko 3.000 eura, kao i mobilni telefon, sunčane naočale i druge stvari.

A.A. je, uz poseban izvještaj, predat nadležnom tužiocu.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su pronašli i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za preostalim otuđenim stvarima traga, saopćio je MUP Crne Gore.