|

Mladi par prešao 2.000 kilometara u humanitarne svrhe, ukrali im bicikl u Beogradu

Mladi par prešao 2.000 kilometara u humanitarne svrhe, ukrali im bicikl u Beogradu
508
L.K.
10.7.2019. u 22:21
69
komentara
508

dijeljenja
Mladi par prešao 2.000 kilometara u humanitarne svrhe, ukrali im bicikl u Beogradu Foto: Facebook
Jedan par je prešao dvije hiljade kilometara na biciklu kako bi pridobili pažnju javnosti i skupili pomoć za najugroženije ljude u Iraku, raseljene Iračane i sirijske izbjeglice koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema. Kada su prolazili kroz Srbiju, u Beogradu im je ukraden bicikl.
"Naš bicikl je ukraden. To se dogodilo u Beogradu. Spavali smo u motelu, a bicikl je bio zaključan napolju. Činilo se kao da je to dovoljna mjera sigurnosti, ali je neko presjekao lanac tokom noći i ukrao ga. Problem je prijavljen policiji, ali još uvijek nismo sigurni koliko nam oni zaista mogu pomoći. Ustvari, mislimo da je bicikl zauvijek izgubljen", napisali su na svojoj stranici.

Uz to su dodali kako ovo ne znači da je njihovo putovanje završeno. Naprotiv, kažu kako ih je ovo samo približilo ljudima za koje su "pedalali" više od 2.000 kilometara.

People of Belgrade our tandem bicycle has been stolen in Bogoslovija area. If you live in the city, or you know anyone...

Posted by Cyclingforiraq on Monday, July 8, 2019

"Zaglavili smo u stranoj državi, čiji jezik ne pričamo i ne razumijemo. Ipak, ne odustajemo i tražimo načine da lociramo naš bicikl i nastavimo naše putovanje", zaključili su u objavi.

Bicikl je ukraden oko Bogoslovije. Mladi par moli sve Beograđane koji imaju više informacija koje bi mogle pomoći lociranju bicikla da im se obrate na njihovu stranicu "Cyclingforiraq".

"Nije nam važno ko je to uradio, važno je samo da nastavimo put", napisali su.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...