{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mlada Bosna" bombardovala Mercator u Beogradu

F
19.2.2008. u 13:02
0
0
"Mlada Bosna" bombardovala Mercator u Beogradu
0
"Mlada Bosna" bombardovala Mercator u Beogradu
Srpska udruga "Mlada Bosna" u utorak ujutro je elektronskom poštom priopćila da preuzima odgovornost za bombe ispred TC Mercator u Beogradu i sjedišta europske misije u Kosovskoj Mitrovici, objavljuju u utorak beogradski elektronički mediji vijest agencije Fonet.
U priopćenju se kaže da "Mlada Bosna okuplja srpsku omladinu iz cijelog svijeta, a da je ime odabrano kako bi ukazalo na sličan slijed događaja kada je aneksijom Bosne i Hercegovine započet ciklus koji je izazvao 1. svjetski rat", te sadrži poziv: "Ne dopustimo da nam se desi 3. svjetski rat!"

Kao "jedino rješenje" Mlada Bosna, pored ostalog, zahtijeva "odvajanje sjevernog djela Kosova i njegovu integraciju u sustav Republike Srbije", zatim "proglašenje samostalnosti Republike Srpske i njeno pripajanje Srbiji" te "eksteritorijalnost svih kulturno-povijesnih spomenika na Kosovu s njihovim teritorijem, oduzetim nakon 2. svjetskog rata".

Dok se to ne ostvari, od državnog vodstva i naroda Srbije oni "zahtijevaju nacionalizaciju imovine svih država koje priznaju neovisno Kosovo, nepoštivanje zakona o intelektualnom vlasništvu prema tim državama i bojkot njihovih robnih marki i trgovinskih sustava".

Na kraju se u njihovu priopćenju kaže da će, dok im se zahtjevi ne usvoje, nastaviti "s nenasilnim i odlučnim aktivnostima koje neće proizvoditi ljudske žrtve, ali će prouzročiti materijalnu štetu prema državama koje priznaju neovisno Kosovo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: