Objavljeni službeni podaci
0

Mjesečna plata Borisa Tadića 1.400 eura

FENA
Boris Tadić (Foto: Arhiv)
Boris Tadić (Foto: Arhiv)
Službeni podaci o imovini oko 700 srbijanskih državnih dužnosnika, među kojima i predsjednika države, vlade i parlamenta, u četvrtak su prvi put objavljeni na internetskim stranicama srbijanske agencije za borbu protiv korupcije.

Po tim podacima, mjesečna je plaća srbijanskog predsjednika Borisa Tadića oko 1400 eura, ne posjeduje nekretnine i automobil, nema pologe i ušteđevinu te živi u službenom stanu.

Predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković prijavio je plaću od oko 1290 eura, ima dionice i ušteđevinu, ali nije navedeno kolika je. Osim toga, Cvetković ima dva stana i automobil.

Pozivajući se na objavljene podatke, kao jednog od najbogatijih zastupnika u parlamentu mediji navode bivšeg ministra gospodarstva i privatizacije Aleksandra Vlahovića koji posjeduje sedam stanova te dionice u četirima bankama i sedam tvrtaka.

O zanimanju srbijanskih građana za imovinske kartice dužnosnika svjedoči povremena blokada i težak pristup internetskom portalu agencije za borbu protiv korupcije.

Građani mogu, uvjere li se da dužnosnici nisu naveli točne podatke o svojoj imovini, o tome obavijestiti agenciju, a dužnosniku koji ne prijavi imovinu ili dadne lažne podatke, prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.