Nezavisni kandidat
46

Miroslav Škoro najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Dž. L.
Miroslav Škoro (Foto: E. H./Klix.ba)
Miroslav Škoro (Foto: E. H./Klix.ba)
Miroslav Škoro najavio je u razgovoru za Večernji list kako će se kandidirati na predsjedničkim izborima za predsjednika Hrvatske, a na izbore bi trebao izaći kao nezavisni kandidat.

Nakon Zorana Milanovića, on je drugi kandidat, dok se najava kandidature Kolinde Grabar-Kitarović i ostalih još čeka.

Popularni muzičar, poduzetnik i ekonomista trebao bi svoju kandidaturu objaviti krajem ove sedmice. Kako javljaju hrvatski mediji, Škoro će izbornu kampanju finansirati uglavnom vlastitim novcem, a njegova prva saradnica će biti njegova sestra Vesna Vučemilović, doktorica ekonomskih nauka. Kandidirat će se kao nezavisni kandidat, ali ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih stranaka ili koalicija.

Škoro je još ranije za 24sata.hr kazao kako se dvoumi oko kanidature. Podsjećamo, on je bio član HDZ-a, kao i zastupnik ove stranke u Hrvatskom saboru. Prema mišljenju desnice u Hrvatskoj, on je idealan kandidat, a odmah nakon njega tu su i bivši savjetnik predsjednice Mate Radeljić i TV voditelj Velimir Bujanec.

Posljednje ankete pokazale su kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima najveću podršku, iako ona polako opada. Škoro je na trećem mjestu s 13,8 posto glasova.