{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo odbrane demantuje navode Šešeljevog savjetnika

F
28.9.2010. u 11:43
0
0
Ministarstvo odbrane demantuje navode Šešeljevog savjetnika
0
Ministarstvo odbrane demantuje navode Šešeljevog savjetnika
Vojislav Šešelj
Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je u utorak navode Borisa Aleksića, pravnog savjetnika Vojislava Šešelja, prema kojima je načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić odbio da odobri kardiologu Zdravku M. Mijailoviću da predsjedniku SRS pruži medicinsku pomoć.
Prema evidenciji Ministarstva odbrane, posljednji zahtjev Šešelja u vezi s angažovanjem ljekara s VMA radi pregleda upućen je u julu 2009. godine i tom zahtjevu se izašlo u susret, ističe se u saopćenju Ministarstva.

U saopćenju se navodi da, poslije toga, nije bilo obraćanja Šešelja, odnosno njegove odbrane i zahtjeva koji bi se odnosili na angažovanje ljekara VMA.

Ministarstvo odbrane nastaviće, kao i do sada, u skladu s propisima i procedurama, da pruža neophodnu pomoć svim našim građanima koji se nalaze u Haškom tribunalu, ističe se u saopćenju i podsjeća da se svi zahtjevi okrivljenih i osuđenih pred sudom u Haagu, Ministarstvu odbrane dostavljaju posredstvom Nacionalnog savjeta za saradnju s Međunarodnim tribunalom u Haagu (ICTY), javio je Tanjug.

Aleksić je na pres-konferenciji SRS, održanoj 26. septembra, rekao da je Komitet za odbranu Šešelja podnio zahtjev nadležnim organima za smjenu načelnika VMA general-majora Miodraga Jevtića, jer je odbio da odobri kardiologu dr. Zdravku M. Mijailoviću da pruži pomoć Šešelju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: