Srbija
0

Ministarstvo odbrane demantuje navode Šešeljevog savjetnika

FENA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je u utorak navode Borisa Aleksića, pravnog savjetnika Vojislava Šešelja, prema kojima je načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić odbio da odobri kardiologu Zdravku M. Mijailoviću da predsjedniku SRS pruži medicinsku pomoć.

Prema evidenciji Ministarstva odbrane, posljednji zahtjev Šešelja u vezi s angažovanjem ljekara s VMA radi pregleda upućen je u julu 2009. godine i tom zahtjevu se izašlo u susret, ističe se u saopćenju Ministarstva.

U saopćenju se navodi da, poslije toga, nije bilo obraćanja Šešelja, odnosno njegove odbrane i zahtjeva koji bi se odnosili na angažovanje ljekara VMA.

Ministarstvo odbrane nastaviće, kao i do sada, u skladu s propisima i procedurama, da pruža neophodnu pomoć svim našim građanima koji se nalaze u Haškom tribunalu, ističe se u saopćenju i podsjeća da se svi zahtjevi okrivljenih i osuđenih pred sudom u Haagu, Ministarstvu odbrane dostavljaju posredstvom Nacionalnog savjeta za saradnju s Međunarodnim tribunalom u Haagu (ICTY), javio je Tanjug.

Aleksić je na pres-konferenciji SRS, održanoj 26. septembra, rekao da je Komitet za odbranu Šešelja podnio zahtjev nadležnim organima za smjenu načelnika VMA general-majora Miodraga Jevtića, jer je odbio da odobri kardiologu dr. Zdravku M. Mijailoviću da pruži pomoć Šešelju.