Slovenija
0

Ministarka jurila 200 na sat

SRNA
Katarina Kresal
Katarina Kresal
Slovenačka policija zaustavila je nedavno automobil marke "Audi A8" koji se na autoputu kretao brzinom većom od 200 kilometara na sat, a u njemu se nalazila ministarka unutrašnjih poslova Slovenije Katarina Kresal.

Policajci su u nedjelju, 13. marta, na autoputu prema Fernetičima primijetili "Audi" koji se kreće velikom brzinom i slijedili su ga oko 30 kilometara, kako bi ga zaustavili.

Policajci su bili iznenađeni kada su ustanovili da se u automobilu nalazi upravo ministarka unutrašnjih poslova, ali ih to nije spriječilo da službenog vozača ministarke kazne sa 500 eura i devet kaznenih bodova.

Slovenački mediji prenose da ministarka nije pokušala da utiče na policajce, ali ocjenjuju da su slovenački  ministri skloni saobraćajnim prekršajima, podsjećajući da je nedavno policija zaustavili vozilo u kojem se vozio ministar saobraćaja Petar Vlačič.

Njegov službeni vozač i njemu nadređena osoba kažnjeni su sa 4.000 eura jer se automobil kretao zaustavnom trakom i sa plavom rotirkom na krovu, kako bi izbjegli gužvu na putu. 

Zbog ovih saobraćajnih  prekršaja slovenački ministri našli su se u ozbiljnim problemima, jer su Kresal i Vlačić nosioci  vladinog programa borbe protiv prebrze vožnje i kršenja saobraćajnih propisa. 

Kresal je nedavno izjavila da će učiniti sve da se poveća bezbjednost na slovenačkim putevima.