Neugodna situacija
69

Ministar turizma u Crnoj Gori se izvinio porodici otjeranoj sa plaže u Baru

F. H.
Foto: gov.me
Foto: gov.me
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović u poruci koju je uputio ispod tvita reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića se izvinio porodici Agović koja je otjerana sa bazena u Baru.
"Uvaženi Reise, naravno da ovakav čin zaslužuje osudu jer se svačija prava moraju poštovati. Uvaženi Reise, da ste se malo bolje raspitali znali bi da ovaj gospodin nikada nije bio fan 'oslobodioca' već fan DPS a i stoga mislim da Vam kritika nije na mjestu. Bar je grad tri vjere", napisao je Đurović.

U nastavku je dodao da se izvinjava porodici Agović na doživljenoj neprijatnosti.

"Izvinjavam se porodici Agović na doživljenoj neprijatnosti . Naša obala je dovoljno velika da svakoga prihvati i nema mjesta za ovakve ispade", poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore.

Reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je napisao da lično poznaje porodicu Agović, koja je imala neprijatnosti na plaži u Baru.

"Valjda je u 'oslobođenoj' Crnoj Gori legalno i legitimno mrziti muslimane. U Belgiji se može živjeti i poštovati različitost u ovoj Crnoj Gori valjda ne. Vlada Crne Gore jeste li na pravom putu?", napisao je Fejzić.

Podsjećamo vlasnik dijela plaže u Baru je otjerao porodicu gdje je jedna maloljetna djevojka bila pokrivena i prema snimku koji je objavljen kazao "da mrzi muslimane".

"Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 posto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga", kazao je Dragan Đurović vlasnik plaže.