{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milo Đukanović opet na čelu DPS-a

F
21.5.2011. u 21:50
0
7
Milo Đukanović opet na čelu DPS-a
0
Milo Đukanović opet na čelu DPS-a
Milo Đukanović
Dosadašnji čelnik crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ponovno je u subotu izabran na tu funkciju, na Šestom kongresu DPS-a održanom u Podgorici.
Đukanović je bio jedini kandidat za najvišu stranačku dužnost, a za potpredsjednike DPS-a izabrani su Filip Vujanović, Svetozar Marović, Željko Šturanović i Igor Lukšić.

Obraćajući se izaslanicima, Đukanović je poručio da će DPS zagovarati crnogorski jezik, jednu crkvu i prevladavanje podjela. Pravoslavna crkva u Crnoj Gori mora biti samostalna, ponovio je on.

Vlada Crne Gore ne smije odgađati ekonomske projekte bez obzira na kritike, rekao je Đukanović i poručio da će stranka morati riješiti nedoumice oko identitetskih pitanja i da jača svijest o nacionalnom identitetu.

Pojedini centri iz regije, prema njegovim riječima, stalno testiraju sposobnost vlasti da obrani državne interese ne prezajući od podrivanja osnovnih vrijednosti države.

Đukanović se nakon dva desetljeća na najvišim državnim poslovima povukao s premijerske funkcije da bi Crna Gora prošlog decembra dobila kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

Počeo je kao sekretar Centralnog komiteta Saveza komunista Crne Gore 1989. godine, a kada se krajem devedesetih distancirao od Slobodana Miloševića, dobio je potporu Zapada, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo u Bariju podnijelo je protiv Đukanovića optužnicu zbog "mafijaškog udruživanja i krijumčarenja cigareta", ali je on te optužbe demantirao riječima da je savršeno spokojan i da su te one ništa drugo do "pucanj u prazno".

Đukanović se javno ispričao Hrvatima "za sve zlo koje su im Crnogorci načinili".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: