Regija
0

Milo Đukanović:Naser Keljmendi nije finansirao DPS

SRNA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je da ne poznaje kontroverznog biznismena Nasera Keljmendija i da mu nije poznato da je finansirao vladajuću crnogorsku stranku na čijem je čelu.

Đukanović je naveo da poznaje mnogo ljudi iz dijaspore koji su, došavši da daju svoj prilog crnogorskoj nezavisnosti, vjerovatno sa sobom poveli svoje prijetelje koji su na biračkom spisku.

"Ne mogu ništa više reći. Ne poznajem Keljmendija lično i nije mi poznato da je na bilo koji drugi način finansirao DPS", rekao je Đukanović televiziji Al Jazeera Balkans.

On je istakao da je u odličnim ljudskim i kolegijalnim odnosima sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, a na pitanje kako tumači Vujanovićeve riječi da je meta crnogorskih nacionalista, odgovorio je da podržava borbu protiv svakog nacionalizma.

"Nikada nisam dovodio u pitanje da je Vujanović iskreno privržen crnogorskim nacionalnim interesima", rekao je Đukanović i ocijenio da za sukobe na prostoru nekadašnje Jugoslavije nije kriva samo jedna strana, već da je medijski ambijent kreiran i proizvođen sa obje strane.