Regija
0

Milinović: Da sam ja Orešković, dao bih ostavku

FENA
Darko Milinović
Darko Milinović
Član Predsjedništva HDZ-a Republike Hrvatske Darko Milinović prozvao je u petak premijera Tihomira Oreškovića da je neodgovorno, pet minuta prije zakazane sjednice Vlade napustio Banske dvore, istaknuvši kako bi on podnio ostavku da je bio na Oreškovićevu mjestu.

"Neodgovorno je od njega da pet minuta prije Vlade napusti zgradu Vlade, osim u slučaju, ne daj Bože, smrtnog slučaja. Da ova Vlada ne funkcionira pokazatelj je i to da, kad je on već morao otići, zašto potpredsjednik Vlade nije nastavio sjednicu? Zato postoji prvi potpredsjednik Vlade. To je dokaz da ova Vlada ne funkcionira", rekao je Milinović novinarima u Saboru.

Oreškovića smatra prvim koji je promovirao kriznu situaciju u Vladi.

"Zato jer dva mjeseca nije htio supotpisati razrješenje prvog obavještajca Hrvatske. Nije uvažio mišljenje prvog potpredsjednika Vlade koji je zadužen za nacionalnu sigurnost o novom čovjeku u obavještajnoj agenciji. To je prva kriza koja je obilježila cijelu ovu Vladu. Non-stop su krizne situacije", rekao je.

Milinović zagovara novo preslagivanje Vlade na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom ili pak nove izbore.

"Pitali su me je li to stav HDZ-a. To je moj osobni stav, jednog od članova Predsjedništva i za to ću se zauzimati na Predsjedništvu. Sve ukazuje ili na novo preslagivanje, gdje premijer mora biti Tomislav Karamarko, ili novi izbori", rekao je Milinović.