Beograd
0

Milenku Kuzmanoviću pritvor do 30 dana

FENA
Foto: javno.hr
Foto: javno.hr
Istražni sudac Specijalnog suda u Beogradu, nakon višesatnog saslušanja odredio je pritvor do 30 dana Milenku Kuzmanoviću, osumnjičenom da je umiješan u ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, prenose u utorak beogradski mediji.

Saslušanju su prisustvovali i zamjenik specijalnog tužitelja i Kuzmanovićev advokat, a istražni sudac je Kuzmanoviću odredio pritvor i pokrenuo istragu protiv njega na zahtjev specijalnog tužitelja zbog sumnje da je pomogao u ubistvu Pukanića.

Osim Milenka Kuzmanovića, koji je uhapšen u subotu u Beogradu, u vezi s ubistvom Pukanića krajem aprila u Beogradu je uhapšen i Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji se također nalazi u pritvoru pod sumnjom da je organizator ubistva.

Policija je u nedjelju navečer u Beogradu uhapsila i Željka Milovanovića, zvanog Gavra, koji se sumnjiči za postavljanje bombe u čijoj su eksploziji 23. oktobra 2008. ubijeni vlasnik i novinar "Nacionala" Ivo Pukanić i menadžer Niko Franjić.

Šef srbijanske policije Milorad Veljović za B92 je rekao da policija sada istražuje s kim je Milovanović bio povezan i što je namjeravao uraditi s arsenalom oružja koji je pronađen pri pretresu stana.

Veljović objašnjava da je Milovanović imao lažne dokumente s kojima se kretao, a da je legalno državljanin Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i Srbije.