Regija
0

Milanović: Uvjeren sam da iza protesta stoji Kolinda Grabar Kitarović

FENA
Zoran Milanović (Foto: AFP)
Zoran Milanović (Foto: AFP)
Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u petak na vanrednoj konferenciji za novinare da je otvoren za dijalog s borcima koji protestuju na Markovu trgu, te ih je pozvao na razgovor u ponedjeljak u Banske dvore, a uvjeren je da iza njih stoje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koji protese, ako žele, mogu završiti "u pet minuta".

"Ja sam za dijalog, i to javni dijalog, spreman slijedeću sedmicu, u ponedjeljak. Ovo mora prestati, to može prestati ako to kaže gospođa Kitarović, Karamarko ili njegovi suradnici", rekao je Milanović.

Rekao je kako je otpočetka otvoren za dijalog s borcima i podsjetio da je s vođom protesta Đurom Glogoškim razgovarao u Vladi svega nekoliko dana nakon početka protesta u Savskoj. S vođama protesta je razgovarao i na proslavi godišnjice "Bljeska" u Okučanima.

"Nije prošlo ni pet sati od tog razgovora, a tenzije i prijetnje su ponovo započele", rekao je Milanović.

Ponovio je da prava boraca za mandata njegove Vlade, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, nisu smanjivana, a neka su čak i povećana.

"Suosjećam sa svakim kome je teško, borcima najviše, ali ne volim manipulacije, prijetnje, ucjene, ultimatume i to neće proći, nikada", poručio je Milanović.