Treća opcija ne postoji
238

Milanović: Rat će stati kad Rusija pobijedi ili kad dođe do promjene vlasti u Moskvi

S. M.
Zoran Milanović; Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Zoran Milanović; Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas obraćajući se studentima u Splitu da je jedini način da se zaustavi agresija na Ukrajinu da dođe do promjene vlasti u Moskvi ili da Rusija pobjedi.

"Rusija rat ne smije izgubiti, ona si to ne smije priuštiti, ima ogromnu energiju i resurse da dobije rat protiv skoro svakoga i tu su kao nuklearna sila. Jedini način koji ja vidim da bi mogao dovesti do prestanka ove agresije na Ukrajinu je da se promijeni vlast u Rusiji", rekao je Milanović.

Međutim, kazao je da kroz historiju imamo iskustvo kako to izgleda kad se u Moskvi promijeni vlast.

"Sve od uvjeta globalne krize do toga da se pola svijeta oporavlja od toga sljedećih 50 godina. To vjerojatno ne bi bili nekakvi razdragani momci i djevojke na šarenim biciklima s košaricama naprijed koji su za bratstvo i jednakost", rekao je Milanović.

U nastavku je dodatno razjasnio svoj stav.

"Kako će završiti rat? Dakle Rusija rat mora dobiti, iz vlastite vizure oni ga moraju dobiti. Jedini način da ga ne dobiju je da se promijeni vlast, a to se neće dogoditi bez dogovora SAD-a, Velike Britanije i Rusije. Bez njih nema dogovora", rekao je Milanović.