Uvesti protusankcije
117

Milanović poručio da Hrvatska treba uzvratiti na sankcije koje su SAD uvele Hrvatima

F. H.
Foto: Pixsell/  Zvonimir Barisin
Foto: Pixsell/ Zvonimir Barisin
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je govoreći o izborima u Hrvatskoj i političkim protivnicima komentarisao i Bosnu i Hercegovinu te sankcije nametnute nekim Hrvatima i poručio da će uzvratiti.

Milanović je kazao da njemu Milorad Dodik nije najbolji prijatelj, ali da mu je partner i da nema sa Dodikom fotografija koliko ima Andrej Plenković i Dragan Čović, ali da sa Srbima treba sarađivati. Naveo je i da je Dodik zaista lider Srba u Bosni i Hercegovini.

Ali naveo je i da bi tražio nešto što Plenković, nije a to je " Da se Hrvatima njihovo ugrabljeno pravo da biraju svog člana predsjedništva vrati. Jedino što lider hrvatske države mora na sebe preuzeti je da kaže ‘dosta je’".

"Bit priče je u tome da se treba izboriti da im se vrati oteto, ono što imaju prema Daytonu, što se Plenković ne usudi napraviti, a ja ću napraviti odmah. Da ne ispadnem totalno senilan, radi se o sankcijama, jednostranim sankcijama SAD-a, ljudi kao kamilica, nebitni. Jedan jer je pomagao Gotovini. Čovjek ne može van izaći. Što radi HDZ-ova vlast da se to makne?", kazao je Milanović i dodao da Hrvatska ima pravo uvesti sankcije američkim ljudima iz sistema.

Na listi sankcionisanih od SAD-a od hrvatskih političara iz Bosne i Hercegovine nalazi se Marinko Čavara, bivši predsjednik Federacije BiH. U posljednje vrijeme u medijima je spominjana opcija da bi lider HDZ-a BiH Dragan Čović mogao se naći na listi sankcionisanih.