Državni vrh Hrvatske
0

Milanović, Plenković i Jandroković muslimanima uputili čestitku za Kurban-bajram

N. O.
Foto: Klix.ba/Twitter
Foto: Klix.ba/Twitter
Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su čestitku hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti.

Milanović, Plenković i Jandroković poželjeli su hrvatskim građanima islamske vjeroispovijesti da ovaj blagdan žrtve, ljubavi i brige za bližnje provedu uz porodice i svoje najbliže, u zdravlju i sreći.

Kurban-bajram blagdan je žrtve, ljubavi i brige za bližnje, a proslava tog velikog blagdana, istaknuo je hrvatski predsjednik, prilika je i za daljnje promicanje razumijevanja i zbližavanja ljudi u zajedničkoj želji razvijanja kulture dijaloga i međusobnog poštovanja.

"Uvjeren kako je poticanje tolerancije i solidarnosti u interesu cijelog našeg društva, upućujem čestitke u povodu proslave Kurban bajrama svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti. Provedite blagdan uz porodicu i svoje najbliže, u zdravlju i sreći. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", stoji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Plenković je kazao kako u ime Vlade i lično svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestita veliki blagdan žrtve, sa željom da Kurban-bajram provedu u radosnom vjerničkom i porodičnom okruženju.

"Neka vam bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem", poručio je Plenković.

"Neka Kurban-bajram kao blagdan žrtve i ljubavi za bližnje bude prigoda za duhovnu obnovu kroz molitvu, milosrđe, razumijevanje i zajedništvo", uputio je čestitku Goran Jandroković predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.