Zahvalio se
2

Milanović odbio poziv za svečanost povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU

D. Be.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Danas se obilježava službeni početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Evropske unije. U Hrvatsku dolaze članovi Evropske komisije, a predsjedanje će se svečano otvoriti koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dobio je poziv na svečanost, no on se na tom pozivu zahvalio i odbio je doći na svečanost, potvrđeno je za N1 Televiziju iz Hrvatske.

On je na tu svečanost pozvan kao bivši premijer, no u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju i on kao izabrani predsjednik i aktuelna predsjednica.

Milanović se u srijedu navečer sastao s Charlesom Michelom, predsjednikom Evropskog vijeća.

"Michel je stigao u Zagreb povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Evropske unije te je svoj boravak u Zagrebu iskoristio i za neformalni sastanak s izabranim predsjednikom Milanovićem. Sadržajan i prijateljski razgovor Milanovića i Michela potrajao je gotovo sat vremena", saopćeno je iz Ureda tek izabranog predsjednika Republike Hrvatske.

Danas navečer na Pantovčaku će se održati i svečana večera koju će upriličiti aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na koju kao izabrani predsjednik Zoran Milanović nije pozvan, s obzirom na to da nije ni u skladu s diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju.

Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministre i predsjednika hrvatskog Sabora bit će i brojne druge zvanice kao i predsjednica Evropske komisije, povjerenici i ostali članovi Evropske komisije i visoke zvanice EU.