Nisu mu sve žrtve iste
12

Milanović o seksualnom nasilju: Zbog mojih stavova divljački me napala sitna hrvatska falanga

M. G.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović još jednom je ponovio svoje stavove, koje kako on kaže, velika većina zna, vidi i osjeća, a to je da žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste.

Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa.

"Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekare do univerziteta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam miliona dolara za sat i po montiranog materijala, napisao je na Facebooku Milanović.

Dodao je da "oni i one" posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću.

"To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica", dodaje Milanović.

Podsjećamo, Milanović je u petak u Petrinji, odgovarajući na pitanja novinara o optužbama za seksualno zlostavljanje na fakultetima i javnoj televiziji, rekao kako se s time moramo stalno boriti. Ali, "kada o tome zapomažu hollywoodske glumice, koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara", on to ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati.

Problem je, dodao je, kada se radi o ženama koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji, jer se zna kako se u tim sistemima napreduje.