Regija
9

Milanović nakon "raskida" s MOST-om: Ta priča nema logike, pristali smo skoro na sve

Klix.ba
Petrov i Milanović (Foto: Arhiv/EPA)
Petrov i Milanović (Foto: Arhiv/EPA)
Predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas kako je iznenađen reakcijom predstavnika MOST-a koji je odustao od pregovora u vezi s kreiranjem državne vlade.

"Ta priča nema logike. Mi smo smo sve finalizirali, dogovorili se o skoro svim ministarstvima i pristali na sve zahtjeve MOST-a. Na početku sam ih pitao mogu li sa nama u koaliciju i rekli su 'da'. Na skoro sve zahtjeve smo rekli 'da'. Petrov me nije ni nazvao, samo mi je poslao poruku da vrbujemo njegove ljude. Pitam za što to ako smo pristali na sve njihove zahtjeve", rekao je Milanović optuživši Hrvatsku demokratsku zajednicu za "policijsko-obavještajnu operaciju".

MOST je tražio da Božo Petrov bude premijer države uz sedam pripadajućih ministarstava. Milanović poziva i na vanredne izbore te očekuje reakciju predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović zbog poteškoća u kreiranju vlade.

Podsjećamo, lider MOST-a Božo Petrov izjavio je hrvatskim medijima kako prekida pregovore s koalicijom "Hrvatska raste" na čijem čelu se nalazi SDP. Također, HDZ je još u nedjelju odustao od razgovora sa Petrovom.