|

Miladinu Kovačeviću 27 mjeseci zatvora

Miladinu Kovačeviću 27 mjeseci zatvora
0
S
SRNA
1.11.2010. u 19:30
19
komentara
0

dijeljenja
Miladinu Kovačeviću 27 mjeseci zatvora Miladin Kovačević (Foto: Arhiv)
Miladin Kovačević, optužen za nanošenje teških povreda američkom studentu Bryanu Steinhaueru, osuđen je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na dvije godine i tri mjeseca zatvora i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice.
Istom presudom odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična djela.

Kovačević je priznao krivicu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Steinhaueru u Bostonu 4. maja 2008. godine.

Kovačević je bio optužen i da je podstrekao bivšeg vicekonzula i konzula u New Yorku Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića na zloupotrebu službenog položaja tako što je od njih tražio da mu izdaju putni list.

Protiv Miloševića i Nenadovića postupak je razdvojen i oni se terete da su izdavanjem putnog lista Kovačeviću omogućili da pobjedne iz SAD gdje je protiv njega bio pokrenut krivični postupak.

Kovačeviću će u kaznu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru u SAD i Srbiji.

Miladin Kovačević je uhapšen u SAD u maju 2008. godine, a pušten je mjesec dana kasnije uz jemstvo od 100.000 dolara.

Američki sud mu je oduzeo pasoš, a Kovačević je SAD napustio pomoću dokumenata iz konzulata Srbije u New Yorku i pobjegao u Srbiju.

Vlada Srbije je Bryana Steinhauera isplatila odštetu od 900.000 dolara.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...