Regija
0

Mikuličić: Markač je proveo Božić u vlastitom domu, a ne u lovu

FENA
Goran Mikuličić, odvjetnik haškog optuženika generala Mladena Markača, ustvrdio je danas kako je Markač proveo Božić s obitelji u vlastitom domu, opovrgavajući tako da je njegov branjenik odlazeći u lov prekršio pravila kućnog pritvora u kojem se nalazi.

Mikuličić je u izjavi za Hrvatski radio rekao da je Markač strastveni lovac i da je u životu bio u nekoliko stotina lovova. "U odsutnosti bilo kakvog drugog saznanja, prihvaćam uvjeravanja iz ureda virovitičkoga gradonačelnika da su sporne fotografije datirane iz nekog ranijeg vremena", rekao je.

Portal Index prenio je vijest da je Mladen Markač prekršio pravila Haaškoga suda o ograničavanju kretanja jer se ne smije udaljavati iz mjesta stanovanja te da ga Vlada u protivnom mora odmah pritvoriti.

Virovitička gradska uprava poslala je 24. prosinca na adrese medijskih redakcija izvještaj popraćen fotografijama s drugog "Božićnog lova", održanog na Bilogori, na kojem se, uz ostale, nalaze haški optuženik Mladen Markač, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i predsjednik Hvidre i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić.

Virovitička gradska uprava poslije je ustvrdila kako nije riječ o ovogodišnjim fotografijama, nego o fotografijama iz 2003. godine.