{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mi smo jedini narod nad kojim je izvršen genocid"

S
4.3.2010. u 15:07
0
0
"Mi smo jedini narod nad kojim je izvršen genocid"
0
"Mi smo jedini narod nad kojim je izvršen genocid"
Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocijenio je danas da bi skupštine Srbije i Republike Srpske trebalo da usvoje deklaraciju kojom bi bili osuđeni svi zločini, prenosi B92. Ako bude usvojena samo Rezolucija o Srebrenici, onda će to, prema njegovim riječima, značiti da su nevine srpske žrtve krive što su Srbi.
"Mi smo jedini narod nad kojim je izvršen genocid, a čija Skupština na silu hoće da proglasi da su Srbi počinili genocid. Ko daje pravo da se Srebrenica odvoji od Bratunca, Oluje, Bljeska i raznih drugih stratišta širom bivše Jugoslavije? Bezumno je i duboko nepravedno razdvajati nevine žrtve", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, ako bude usvojena posebna rezolucija o Srebrenici, to će značiti da su nevine srpske žrtve ipak krive zbog toga što su Srbi.

"Moramo kao narod koji zna šta je pravda i koji se drži moralnih zakona da u jednoj deklaraciji osudimo bez razlike sve zločine i da iskažemo poštovanje prema svim nevinim žrtvama. Nema veće nepravde od razdvajanja, a time i ponižavanja nevinih žrtava", izjavio je Koštunica.

"Jedino rješenje je da se zajedno sa Republikom Srpskom usvoji jedna deklaracija kojom se osuđuju svi zločini", kazao je on.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: