{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić uputio pismo predsjedniku Kosova

F
FENA
19.3.2008. u 16:52
0
0
Mesić uputio pismo predsjedniku Kosova
0
Mesić uputio pismo predsjedniku Kosova
Foto: Reuters
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je u srijedu, nakon što je hrvatska Vlada objavila da Hrvatska priznaje neovisnost Kosova, pismo Fatmiru Sejdiuu, predsjedniku Republike Kosovo, saopćio je Ured Predsjednika.
"Osobito mi je zadovoljstvo da Vam se obratim na dan kada je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o priznanju Republike Kosovo. Tom odlukom udareni su temelji budućem razvoju naših međudržavnih odnosa koji će - uvjeren sam - biti obilježeni prijateljstvom, duhom suradnje i uzajamnog razumijevanja", kaže se u Mesićevom pismu kosovskom predsjedniku.

"Očekujem i vjerujem da će se samostalno Kosovo razvijati kao demokratska država ravnopravnih građana u kojoj će se strogo poštivati ljudska prava i koja će se zasnivati na vladavini prava", nastavio je hrvatski predsjednik, dodajući da će time biti stvoreni i osnovni preduvjeti da Kosovo djeluje kao važan čimbenik mira i stabilnosti u regiji.

"Republika Hrvatska iskreno želi da na području bivše Jugoslavije i između država što su nastale na tom području budu učvršćeni odnosi međusobnog uvažavanja, pune ravnopravnosti i zajedništva u stremljenju prema zajedničkom cilju, a to je ulazak zemalja Jugoistočne Europe u Europsku Uniju. Na putu prema ujedinjenoj Europi Republika Hrvatska pruža ruku prijateljstva svim zemljama regije, spremna da s njima podijeli svoja iskustva", istaknuo je Mesić te dodao da Republici Kosovo i svim njezinim građanima želi "što brži napredak u miru i sigurnosti i u dobrim odnosima sa svim susjedima".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: