Mesić mora platiti odštetu za duševne boli

F
FENA
23.10.2008. u 11:53
0
13
Mesić mora platiti odštetu za duševne boli
0
Mesić mora platiti odštetu za duševne boli Foto: AP
Zagrebački Općinski građanski sud nepravomoćno je danas odlučio da predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić mora francuskom odvjetniku Ivanu Jurašinoviću isplatiti 70 hiljada kuna (oko 19.000 maraka) odštete zbog nanošenja duševnih boli.
Odšteta odvjetniku dosuđena je zbog Mesićeve izjave iz 2006. kada je Jurašinoviću javno poručio kako bi bilo najbolje da posjeti Vrapče (mjesto u kojem je smještena psihijatrijska bolnica) "jer tamo mogu pružiti takvim ljudima efikasnu pomoć".

"To je sjajna prilika, neće ga puno koštati, a naši liječnici su poznati po efikasnosti", kazao je Mesić.

Sudac Nikola Raguž presudio je i da Mesić mora platiti 5.500 kuna sudskih troškova.

Francuski odvjetnik je na posljednjem ročištu rekao da ga je Mesićeva izjava uvrijedila jer je u Vrapču psihijatrijska bolnica te da mu je ozbiljno narušila ugled u Francuskoj i obilježila kao "ludog odvjetnika".

Izjavu je shvatio i kao prijetnju jer je Hrvatska zemlja u kojoj je vladao komunistički režim u kojemu se ljude "trpalo u ludnice samo da nestanu", a on smatra kako je situacija u Hrvatskoj još uvijek takva.

Spor između Mesića i Jurašinovića izbio je nakon što je odvjetnik u Francuskoj podnio kaznenu prijavu u ime Marina Tomulića protiv Marka Nikolića zbog pokušaja ubojstva, a u kojoj je naveo da je Mesić "svojevrstan politički patron naručitelja ubojstva Hrvoja Petrača".

Nakon toga Mesić je novinarima dao spornu izjavu.


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: