{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić: Lucić i Markač sudjelovali u lovu kod Đakova

F
5.1.2008. u 16:18
0
0
Mesić: Lucić i Markač sudjelovali u lovu kod Đakova
0
Mesić: Lucić i Markač sudjelovali u lovu kod Đakova
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako mu je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Josip Lucić usmeno potvrdio da je sredinom prosinca 2007. sudjelovao u lovu kod Đakova, te da je u istom lovu bio i haaški optuženik general Mladen Markač.
Mesić je novinarima, na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća, objasnio da je riječ o tradicionalnom "generalskom lovu", na koji se svake godine poziva sve generale, uključujući i one koji su u mirovini.

"Lucić mi je potvrdio da je i Markač bio u lovu, te da on osobno nikoga nije pozivao, nego da su to činili kabineti, koji svake godine pozivaju iste ljude, a nisu pozvani jedino oni koji nisu dostupni, što je, u ovom slučaju, bio general Glavaš", rekao je Mesić.

Naglasio je kako generala Lucića ne smatra odgovornim za činjenicu što nije ništa poduzeo iako je bio u istom lovu s generalom Markačem (kod Đakova, 16. prosinca), koji je time (Markač) kršio uvjete boravka na privremenoj slobodi.

Predsjednik Mesić napomenuo je da ni jedan hrvatski dužnosnik, osim ministara unutarnjih poslova i pravosuđa, ne mora reagirati ako netko ne poštuje pravila Haaškog tribunala.

"Ne može ministar šumarstva reagirati ako negdje vidi nekoga tko krši pravila Haaškog tribunala. Svatko na koga se ta pravila odnose i tko zna da ne može izlaziti u širu javnost, mora sam reagirati. Ako ne reagira, onda su tu odgovorni organi unutarnjih poslova, o čemu najviše znaju ministri unutarnjih poslova i pravosuđa", rekao je Mesić.

Također je ocijenio da načelnik Glavnog stožera OS RH general Lucić, ali ni ministar obrane Berislav Rončević, koji je, tvrdi Mesić, u istom lovu s Markačem bio pretprošle godine, zbog toga ne trebaju snositi nikakve posljedice.

Naglasio je da se taj lov ne može poistovjećivati s onim na Bilogori (22. prosinca 2007.), u kojemu je uz Markača bio ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: