Osvrt na mandat
253

Mesić kritikovao Milanovića zbog odnosa prema Dodiku: "Šta imaš s njim razgovarati? O čemu?"

V. K.
Stjepan Mesić (Foto: Robert Anic/Pixsell)
Stjepan Mesić (Foto: Robert Anic/Pixsell)
Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić potpisao je zajedno s drugim zvaničnicima apel za mir i hitni prekid svih ratova u svijetu, a tim povodom u izjavi za hrvatske medije osvrnuo se i na Milorada Dodika.
U razgovoru za Nova TV, Mesić je rekao kako sukobe mogu rješavati samo pravi lideri.

"Svaki sukob je sukob za sebe. Zato ga mogu rješavati samo pravi lideri koji znaju što je problem i znaju što dolazi ako se problem ne riješi. Volio bih da i male države kao mi, o kojima ne ovisi globalno rješenje, mogu biti ona kap iz Cesarićeve pjesme i probat barem sa slapom koji bi donio nešto bolje od sadašnje politike", rekao je Mesić.

Nakon toga, Mesić se osvrnuo na mandat aktuelnog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za kojeg je rekao kako ima sjajne poteze, ali i promašaje.

"I sad treba staviti na vagu čega ima više. Onih dobrih rješenja koje je nudio ili tamo gdje je pogriješio? Ali to i sam mora znati. Šta će mu razgovori s Miloradom Dodikom? Dodik je čovjek koji je razarač BiH, notorni razarač. I on je priman i u Rusiji i u Srbiji na najvišem nivou. Oni prihvaćaju njegovu politiku razaranja Bosne i Hercegovine. Šta imaš s njim razgovarati? O čemu?", zaključio je Mesić.