{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mesić i Sanader osudili izjavu Vuka Jeremića

F
28.5.2008. u 11:45
0
0
Mesić i Sanader osudili izjavu Vuka Jeremića
0
Mesić i Sanader osudili izjavu Vuka Jeremića
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu su osudili i odbacili jučerašnju izjavu srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića "kako je Hrvatska kriva za etničko čišćenje Srba u Oluji".
U Srbiji još uvijek ima mnogo ljudi koji "se ne sjećaju" što se dogodilo - da su tenkovi iz Beograda, Novog Sada i iz Srbije dolazili u Hrvatsku razarati ne samo Vukovar nego i druge gradove te da su ispraćani često puta i s cvijećem, rekao je predsjednik Mesić.

U tim njihovim napadima imali smo ogromne žrtve, nastavio je Mesić, i poručio kako "bi bilo dobro da se toga sjete" jer hrvatski tenkovi nisu išli ni prema Novom Sadu ni prema Beogradu.

Premijer Ivo Sanader izjavio je kako je Jeremiću rečeno što treba govoriti, a to, kada se psihološki razmatra, spada u obrambeni stav. Riječ je o činjenici da je Hrvatska bila napadnuta i da je Miloševićeva politika provodila velikosrpsku agresiju protiv susjednih država, pa i Hrvatske, te da je izgubila u tom ratu, nastavio je Sanader.

Ocijenio je da se sada u Srbiji pokušavaju tješiti, i poručio kako bi Srbiji, uključujući i njezine proeuropske snage, bilo bolje da se suoče s tom prošlošću, a ne da govore kako je Hrvatska provela etničko čišćenje.

Hrvatska je učinila samo ono što bi učinila svaka druga zemlja, u legitimnom i obrambenom ratu obranila je svoj teritorij, rekao je Sanader. Ostalo su zastarjele floskule, koje ne mog promijeniti istinu o Domovinskom ratu, rekao je Sanader. "Istina je jedna – Srbija je izvršila agresiju, a Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu",
naglasio je premijer.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u utorak u Zagrebu, na sastanku Jadransko-jonske inicijative, da bi Srbija i Hrvatska trebale zajedno predvoditi regiju prema članstvu u Europskoj uniji ostavljajući iza sebe tragedije poput razaranja Vukovara i, kako je rekao, etničkog čišćenja više od četvrt milijuna hrvatskih Srba tijekom Oluje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: