Hrvatska
0

Mesić i dalje krije ime favorita među kandidatima za predsjednika

FENA
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, odgovarajući sinoć na pitanja novinara o potpori predsjedničkim kandidatima, izjavio je kako će svoga kandidata podržati u drugom krugu te će onda to javno reći.

Na pitanja o kandidaturi Milana Bandića, Mesić je rekao kako mu želi puno sreće, a na pitanje hoće li ga podržati, Mesić je ponovio kako će "svog kandidata podržati u drugom krugu i onda će to javno reći".

Hrvatski predsjednik odgovarao je na pitanja novinara nakon svečanosti obilježavanja 60. godišnjice kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Komentirajući presudu Europskog suda za ljudska prava, koji je presudio u korist uklanjanja vjerskih simbola iz (talijanskih) škola, predsjednik Mesić rekao je kako je bitno samo provoditi Ustav u kojem sve piše.

Podsjetio je kako je "tražio da se u Hrvatskoj provodi Ustav koji kaže da u javnim ustanovama mogu biti izvješene zastava, grb, tj. simboli hrvatske države".

"Ako neko želi privatno držati simbole koje god hoće vjere - u redu je, ali u vojsci gdje imamo svih vjera, agnostika i ateista, ustav je poznat i treba ga poštivati", dodao je Mesić.