Regija
0

Mesić dobio orden čileanskoga senata

FENA
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu Orden za zasluge Senata Republike Čile u znak priznanja za doprinos unapređivanju odnosa dviju zemalja koji mu je predao potpredsjednik čileanskog Senata Baldo Prokurica, priopćeno je iz Odjela za informiranje Ureda predsjednika.

Mesić i Prokurica, koji je na sastanak došao u pratnji senatora Jaimea Naranjoa i doajena Senata, kapetana Santiaga Jamana, u razgovoru su izrazili zadovoljstvo ostvarenim stupnjem hrvatsko-čileanskih odnosa, ali je predsjednik Mesić, prema priopćenju, naglasio kako uz rijetke izuzetke čileanski ulagači još uvijek nisu prepoznali Hrvatsku kao mjesto svojeg mogućeg poslovnog djelovanja.

Potpredsjednik čileanskog Senata naveo je kao moguća područja buduće suradnje istraživanje nafte i plina i brodogradnju, a zanimao se i za mogućnost da se studenti iz Čilea školuju u Hrvatskoj.

Gosti iz Čilea, od kojih su dvojica hrvatskoga porijekla, izrazili su priznanje predsjedniku Republike na njegovoj ulozi u razvoju Hrvatske i stabiliziranju prilika u regiji, stoji u priopćenju